19.2.2012

Piipisen villapaita - Piipinens pullover

"Äiti tekee mulle tämmösen, vaaleenpunasen... Kato!" Näin on pikkuneiti esitellyt keskeneräistä villapaitaa useamman kerran ja tänään se tuli valmiiksi. Malli on kokoelmasta "Leikkipuistoneuleet", mistä aiemmin on juttua ollutkin. Malli on Suvi Simolan Pomppu. Kysyin neidiltä, että kun tällä neulemallilla on tämmöinen nimi kuin Pomppu niin miksikä hän sitä haluaa kutsua? Neiti tapitti suoraan silmiini ja sanoi: "Äiti, se on villapaita." - "Niin, niin, se on villapaita, mutta jokin nimi sille, muukin kuin villapaita?", minä vastasin uudella kysymyksellä. "Villapaita. Sen nimi on villapaita.", oli vastaus ja sitten neiti juoksi pois ja asiasta ei sitten enää keskusteltu... ;)

No, totta on, että se on villapaita, lanka on jo lopetettua Novitan Luxus Cloudia, jota meni noin 280grammaa. Lanka on villaa ja bambua 65/35%, vahvuudeksi väitetään arania mikä oli , mutta halusin tiiviihköä neulepintaa, enkä siis ruvennut täsmäyttämään käsialaani mallin tiheyteen puikkoja vaihtamalla, vaan jouduin sitten laskeskeluhommiin, kun minun tiheyteni on 2 silmukkaa enemmän kymmenelle sentille tällä langalla ja 4,5mm puikoilla. Ja sitte muutamat fotot...


"Mom makes me this, but as pink... Look!" This is how my little one several times introduced a pulloverI have been making her. Today I finished it. The pattern is from collection "Playground Knits", which of I have told before. The pattern is Suvi Simolas Pomppu. I asked the little lady what does she want to call this pullover? She stared at me and said "Mom, it's Pullover." I said: " Yes, yes, it is, but a special name, other than pullover?" "Pullover. It's name is Pullover." And that all, she ran away and conversation was over.

Well, the fact is that it is woollen pullover, made of uncontiunous Novita Luxus Cloud, used 280grams, consists of wool and bambu (65/35%), aran weight, but my own gauge was 2 sts more on 10 centimeters and I didn't want the change my needles (4,5mm = US 7) and so I made changes to the patterns stitch-count and got nice and neat surface. And now some pics!







Hihoissa on vähän kasvunvaraakin :) - The sleeves are bit long but she'll grow :)


3 kommenttia:

Kiitos viestistäsi, luen ne aina :) - Thank you for your message, I always like to read them :)